menu

Coaching

*|MC:SUBJECT|*

Uitgeverij Nieuwe Druk, Arnhem

december 2017

            
Uitgever sinds 2011
Cadeau geven of cadeau krijgen?

Het voelt misschien nog niet zo, maar 2017 is sneller voorbij dan u denkt. Nog een paar dagen en het is december. De maand van geven en nemen. Van vragen en krijgen. In deze brief enkele cadeautips en aanbiedingen welke exclusief bij Nieuwe Druk te koop zijn deze maand.
Daaronder ook wat "everreads", en daar hebben wij er gelukkig nogal wat van. Boeken die sinds de oprichting van Nieuwe Druk, in 2011, nog steeds besteld, geleend, of verwerkt worden tot luisterboeken voor mensen met een leeshandicap. Niet verwonderlijk: wij trachten elk jaar opnieuw met een aanbod te komen van boeken die er toe doen, die zich onderscheiden en los staan van de waan van de dag.

vriendelijke groet, Ton van Eck Uitgeverij Nieuwe Druk
NIEUWE publicaties:
Nijlpaard op Loosdrecht
Helge Bonset
ISBN 978-94-92020-23-9 , winkelprijs 18,50
(verschijnt november 2017)


In de verhalenbundel Nijlpaard op Loosdrecht is niets zeker. Wars van sociale en politieke correctheid neemt Helge Bonset de lezer mee in soms even bizarre als onbehaaglijke werelden.
Zo maakt de lezer kennis met de feestelijke open dag bij Claudia Uitvaartverzorging, het bedrijfje van Liefdescoach Ana, de sport Wielrenners schieten, de Stichting Konijnenbelangen of het duistere land Tesoro.
 
Hoe absurd of onbehaaglijk de situaties ook zijn, de verteltrant is steeds realistisch en vaak ook humoristisch van aard. 

Over Konijnenbelangen: ‘De lezer wordt ongemerkt een gedachtegang ingetrokken die dwingt tot verder lezen en die eindigt in een even onverwacht als bizar slot.’ (NRC vakjury debutantenschrijfwedstrijd 2015)
 
Over Afscheidsfotografie: 'Bonset weet met een lichte pen vakkundig een duister universum op te roepen.'  (ECI vakjury  debutantenprijs 2016) 

 
In het spoor van Birma
Femmy Fijten
ISBN 978-94-92020-22-2 , winkelprijs 20,00


"Femmy is bij dit laatste boek dichtbij zichzelf gebleven. Wellicht is deze roman daardoor haar meest geslaagde roman geworden" (Maarten 't Hart)

De roman 'In het spoor van Birma' gaat over twee jonge mensen die beiden (indirect) slachtoffer zijn van de Tweede Wereldoorlog. Als tweede generatie slachtoffers dragen zij de sporen van het leed dat hun ouders is aangedaan. De roman is gebaseerd op waargebeurde verhalen en aangrijpende dagboekaantekeningen opgetekend door een dwangarbeider die de verschrikkingen tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn heeft overleefd. De kennismaking met dit dagboek verandert in hoge mate het leven van de hoofdpersoon, Emma. Het verhaal van Emma is grotendeels gebaseerd op de jeugd van de auteur.

Uit het dagboek van Birma; 'Ik ben ontdaan van elke menselijkheid.'

Femmy Fijten overleed in juli 2017, twee maanden voor de publicatie van de roman.

lees meer
Selectie uit eerder verschenen boeken
Voorjaar  2017 verschenen:
Als je de woorden weet, overleven met een familiegeheim van Gèrina van der Gugten

In heldere taal en met vaart geschreven roman over incest. In dit waargebeurde verhaal ligt de nadruk op wat de gevolgen zijn van het stilzwijgen van seksueel misbruik binnen de familiekring. 

ISBN: 978-94-92020-21-5 , winkelprijs 19,50
  (lees meer)
Waar ze was (In Van Goghs sporen), 978-9492020-20-8  €18,50

Waar ze was (in Van Goghs sporen) van Hein-Anton van der Heijden is een subtiele, gelaagde roman over verlies en herinnering. Over vrije wil en synchroniciteit. Over autonomie en overgave. En over de vraag hoe goed geliefden elkaar werkelijk kunnen kennen.
Waar ze was is tevens een liefdevolle reisgids voor eenieder die Arles wil bezoeken
lees meer
Januari 2017 verschenen
In "Drie Paarden" door schaakjournalist Peter Boel, staan naast interviews met Viktor Kortsjnoi, Manuel Bosboom, Jan Timman en Arianne Bo Caoili (Wie? Juist!) ook prachtige en soms absurdistische verhalen. Sommige stukken werden eerder in o.a. Matten en dagbladen gepubliceerd.
ISBN:
978-94-92020-19-2 , winkelprijs 16,50
  (lees meer)
De memoires van Emanuel Too, 978-9492020-17-8  €24,50

"Meeslepend en spannend, vlot geschreven. Deze memoires zijn boeiend voor iedereen die in Iran is geweest of zich interesseert voor het Midden-Oosten." (Biblion)
Na de Islamitische revolutie in 1979 veranderde het leven in Iran drastisch. De Islamitische Republiek onder leiding van Khomeini nam de macht over van de laatste Shah van Perzië, Mohammad Reza Shah Pahlavi.
De Islamitische Republiek heeft een doodvonnis over hem uitgesproken en hem al zijn bezittingen afgenomen. Hij heeft gevangen gezeten in Iran, is gemarteld en door de bergen het land ontvlucht.  lees meer
Martijn Boele gaat op een aanstekelijke manier in op de zin en (vooral) de onzin van reclame en marketing. Op een scherpe maar humorvolle toon duidt hij waar wij allemaal dagelijks mee worden geconfronteerd: reclame.
Waarom probeert de supermarkt jou zo lang mogelijk in het pand te houden? En hoe doen ze dat precies? Wie krijg je in China aan de telefoon als je “ni hao” roept en waarom zijn bavianenbillen zo belangrijk in de hedendaagse samenleving?

lees meer
"Als je boven ligt- NSB-kinderen op de vlucht" (deels non-fictie, deels fictie) speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, gezien door de ogen van een kind. De jongen, Frank (12), is zoon van een NSB’er. In februari 1945 vlucht hij samen met zijn familie naar Duitsland.
auteur: Willem Andrée  €17,50     lees meer
"Verboden Vrienden" (Natalie F. Boekhorst) is het tweede deel van de Joset Trilogie. Deel 1 ("Verboden Boeken" verscheen in 2015). In het jaar 998 NVA (Na Verwoesting Aarde), regeren Sy met harde hand over elf bewoonde planeten. Mensen die zich niet aan de regels houden, worden gehersenspoeld en als Ongehoorzamen naar de voormalige Aarde gestuurd. €17,95
lees verder
'Wolken en andere voetstappen'  is geschreven ter nagedachtenis aan de leraar Nederlands Laurens van der Graaff die bij de MH17- ramp om het leven kwam. Dertig scholieren schreven verhalen en poëzie rond het thema "Dromen". Short list beste debuut 2016, lees meer
"De Eigenander", Dolph Kohnstamm.
Wat gaat er in ons om als we nadenken over onszelf? Wat gebeurt er als we met onszelf in gesprek zijn? Ontwikkelingspsycholoog Dolph Kohnstamm analyseert aan de hand van persoonlijke notities uit de nationale en internationale literatuur hoe ons ik-besef zich ontwikkelt  €17,50. lees verder
Uitgeverij Nieuwe Druk
Prümelaan 49
6824 HR Arnhem
06-51208361

Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen?  mail 'geen interesse' naar info@nieuwedruk.nl
© 2022 | TvE Adviesgroep